Tips en informatie voor ouders

Home » , » Beste box baby

Beste box baby


Een goede babybox biedt niet alleen een beschermde veilige plek voor de bay of dreumes, maar is ook een aantrekkelijke plek voor de kleine om te verblijven. Hier kijken we naar de beste box voor de baby.


Wat is de beste baby box? De beste babybox is veilig, maar ook praktisch in het gebruik. Staat de box voor de baby in de huiskamer? Dan is het wel zo fijn als deze er mooi uit ziet. Neem je de box mee als je met de baby of visite gaat?  Dan is een opvouwbare box of een reisbox de beste babybox voor jou.

Op TestResults.nl vind je de beste babyboxen. Dit zijn de beste babyboxen voor ouders met verschillende wensen. Bijvoorbeeld de beste houten babybox, de beste opvouwbare box, de beste reisbox, de beste box met lade en meer.

Kijk daar voor de beste box voor de baby. Hieronder vind je wat tips voor bij het kiezen van de beste babybox.

Opvouwbare box

Ene opvouwbare box is erg handig als je de box regelmatig naar elders meeneemt. Let er dan op dat de babybox makkelijk te vervoeren is. Ook berg je een opvouwbare box makkelijk en snel weer op als je deze niet gebruikt. En dat is weer handig voor opa en oma, of voor de oppas.

Je hebt opvouwbare boxen van hout, maar voor wie echt veel reist met de babybox is een reisbox de beste box voor de baby. Dit zijn lichtgewicht en makkelijk mee te nemen boxen die tegen een stootje kunnen en weinig ruimte innemen in de auto. Vaak wordt een reisbox met een reisbedje gecombineerd in één handig mobiel meubel.

Verstelbare bodem

Erg belangrijk bij een box voor de baby is dat de box over een verstelbare bodem beschikt. Vaak zijn dat twee standen, hoog en laag. Hoog is voor de pasgeboren baby, die alleen nog maar ligt in de box. Dan heb je de baby graag hoog zodat je er goed bij kan, en zodat je nauwelijks hoeft te tillen.

Gaat de kleine staan, dan is de hoge stand geen optie meer. De dreumes kan dan uit de box vallen. De boxbodem gaat dan in de lage stand zodat de kleine veilig beneden "achter de tralies" zit.

Grondbox

Een apart soort box is de grondbox. Dit is een box zonder bodem, en eigenlijk geen echte babybox maar een soort hekje waarmee je een box maakt. Als bodem leg je een speelkleed of deken neer. Een grondbox is voordelig in aanschaf, makkelijk op te bergen en vaak ruim genoeg om een vriendje of vriendinnetje mee te laten spelen. Een grondbox is beter geschikt voor wat grotere kindjes dan voor een pasgeboren baby.

In het overzicht met beste boxen voor de baby vind je ook de beste grondbox.

Box met lade

Ook de beste box met lade is in het overzicht te vinden. Hoewel de lade bij de meeste boxen ontbreekt is het een zeer handige optie. Zonder dat het eigenlijk ruimte kost (de box voor de baby staat er toch al) heb je veel ruimte voor babybenodigdheden als babykleding, babyspeelgoed, luiers en andere verzorgingsproducten. Deze babybenodigdheden heb je dan altijd bij de hand als de baby in de box ligt.

Zie ook

Menu :