Tips en informatie voor ouders

Home » , » Beste autostoeltjes ANWB test

Beste autostoeltjes ANWB test


Wat is het beste autostoeltje? Wat voor jou het beste autostoeltje voor de kinderen is kun je het best nagaan via de testen van de ANWB. De ANWB test de meest gangbare autostoeltjes op kwaliteit en veiligheid. Hier de beste autostoeltjes volgens de ANWB test.

Ieder jaar test de ANWB in zijn autostoeltjestest enkele tientallen autostoeltjes. De stoeltjes worden beoordeeld op veiligheid, gebruiksgemak, ergonomie en de eventuele aanwezigheid van schadelijke stoffen. Alle autostoeltjes die in de ANWB autostoeltjestest de beoordeling Zeer Goed kregen en momenteel in Nederland verkrijgbaar zijn kun je vinden op de Beste Autostoeltjes volgens de ANWB op TestResults.nl.

Aanvullende tips kiezen beste autostoeltje

Hieronder vind je wat aanvullende informatie voor bij het kiezen van het voor jou beste autostoeltje.


  • Voor autostoeltjes bestaat er er een keurmerk die aangeeft of het autostoeltje veilig is. Dit is een letterlijk keuringslabel (een oranje label aan het autostoeltje). Het nieuwste keurmerk is R129 (i-Size). Bij oudere veilig bevonden autostoeltjes is dat keuringslabel R44. Natuurlijk voldoen alle met Zeer Goed beoordeelde stoeltjes in de ANWB autostoeltjestest aan deze veiligheidseisen.
  • Kijk uit met het kopen van een tweedehands autostoeltje. Bij een aanrijding kan een stoeltje aan de binnenkant beschadigd zijn geraakt zonder dat dit zichtbaar is. Maar de bescherming kan dan wel teniet zijn gedaan.
  • Je kindje achterwaards vervoeren is niet gezellig als deze op de achterbank zit. Toch is dit de aanbevolen stand. Vervoer het kindje als het even kan met het gezicht naar de achterkant van de auto. Vooral bij kleine kinderen is de nek dan bij een aanrijding veel minder kwetsbaar voor letsel. Het nieuwste veiligheidslabel R129 wordt zelfs alleen afgegeven aan autostoeltjes voor kinderen tot 15 maanden die de kinderen achterwaards vervoeren.
  • In verband met de veiligheid wordt geadviseerd het autostoeltje op de achterbank te plaatsen. Moet je om één of andere reden het stoeltje toch op de bijrijdersstoel plaatsen, vergeet dan niet de airbag uit te zetten.
  • Controleer goed of het kinderstoeltje goed vast zit aan de autogordel of in de Isofix bevestiging. Isofix is niet per definitie veiliger, maar vooral bij de bevestiging met de autogordel worden heel veel fouten gemaakt waardoor het autostoeltje niet goed vast zit. Veel goede Isofix autostoeljes hebben een indicator die een waarschuwing geeft als het stoeltje niet goed vast zit.
  • Kinderen tot 1,35 meter moeten in een autostoeltje vervoerd worden volgens de wet. Er zijn speciale autostoeltjes voor babies en wat oudere kinderen. Baby-autostoeltjes hebben als voordeel dat je ze ook vaak als reiswieg en op een kinderwagen kunt gebruiken, maar er zijn ook combinatie-autostoeltjes waarmee je kinderen kunt vervoeren vanaf de baby leeftijd tot soms wel 36 kilo. Zo'n autostoeltje groeit met het kindje mee. Dat is vooral interessant als er geen jonger broertje of zusje op het kindje volgt.
  • Op Beste Autostoeltje Kopen vind je de beste en goedkoopste aanbieders van goede autostoeltjes, de Autostoeltjes Top 10 en meer tips en informatie voor bij het kiezen en kopen van het beste autostoeltje.


Menu :