Tips en informatie voor ouders

Home » » Elektrische borstkolf of handmatig borstkolven?

Elektrische borstkolf of handmatig borstkolven?


Borstvoeding is heel gezond voor de baby, maar als moeder ben je niet altijd in de gelegenheid om borstvoeding te geven. Bijvoorbeeld door werk. Borstkolven is dan de oplossing om de baby toch moedermelk te geven. Er zijn diverse soorten borstkolven.

Handmatige borstkolven

Een handmatige borstkolf is een eenvoudig apparaatje waarmee je zonder stroom of accu kunt kolven. Een handmatige borstkolf is echter minder plezierig in het gebruik dan een elektrische borstkolf en wordt daardoor eigenlijk alleen gebruikt door moeders die maar af en toe borstkolven.

Elektrische borstkolven

Elektrisch borstkolven gaat veel sneller en makkelijker. Bovendien is het een stuk minder vermoeiend. Veel elektrische borstkolven hebben een accu waardoor het ook niet nodig is om een stopcontact in de buurt te hebben.

TIP: In het overzicht alle borstkolven vind je circa 180 verschillende handkolven en elektrische kolven met alle selectiecriteria om de voor jou beste borstkolf te vinden.

Helemaal snel kolven doe je met een elektrische borstkolf waarmee je dubbelzijdig kunt kolven. Je kolft dan gelijktijdig de melk uit twee borsten. Je kunt deze dubbelzijdige borstkolven ook op één borst gebruiken als je minder melk nodig hebt.

Een handige optie van sommige elektrische borstkolven is het instellen van snelheid en zuigkracht. Zo kun je zelf de voor jou meest comfortabele standen kiezen. Er zijn ook elektrische borstkolven die een 2-fasesysteem kennen. Hiermee begint het borstkolven met korte krachtige zuigen die in fase 2 overgaan op een langzamere zuigbeweging. Deze techniek brengt de melkstroom beter op gang.

De beste borstkolven

Kijk bij de top vijf van borstkolven voor de beste elektrische borstkolven en handkolven van dit moment.


Zie ook: Alle baby tips
Foto: Medela borstkolf


Onderwerpen:
Borstkolven, elektrische borstkolf, moedermelk, handmatig borstkolven, borstvoeding geven, dubbelzijdig kolven.
Menu :