Tips en informatie voor ouders

Home » » Beste autostoeltjes uit de test

Beste autostoeltjes uit de test


Je kindje wil je natuurlijk veilig in de auto vervoeren. Gelukkig zijn er heel goede en veilige autostoeltjes te koop. Maar wat is het beste autostoeltje? Hier de beste autostoeltjes uit de tests.


De experts zijn het over één ding eens. De autostoeltjes waarbij het kindje tegen de rijrichting inkijkt (dus naar achteren) zijn de meest veilige autostoeltjes. In deze zitpositie worden hoofd en nek namelijk veel minder belast bij een frontale botsing. Maar deze houding wordt door wat oudere kinderen vaak erg onplezierig gevonden. Daarom is een groot deel van de kinderstoeltjes voor in de auto nog steeds naar voren gericht. Sommige goede autostoeltjes kun je ook in beide richtingen plaatsen.

De beste autostoeltjes

In het overzicht met testen van autostoeltjes vind je de beste autostoeltjes uit diverse testen uit binnen- en buitenland. Deze testen zijn uitgevoerd door deskundige organisaties zoals de ANWB, de Consumentenbond en buitenlandse collega's en gespecialiseerde vergelijkingssites.

Autostoeltje tips

De rijrichting is belangrijk, maar dat geldt ook voor de manier van bevestigen. De klassieke manier is vastmaken in de autogordel, maar steeds meer auto's zijn voorzien van een Isofix bevestiging. Isofix is een standaard bevestiging (dus merk-onafhankelijk) voor het vastklikken van een autostoeltje. Isofix is makkelijk in het gebruik en veilig omdat het stoeltje goed vast zit.

Andere goede eigenschappen waarbij je bij de keuze van een autostoeltje moet letten is een in hoogte verstelbaarheid en een slaapstand. Met de slaapstand voorkom je dat het hoofd van het kindje voorover gaat hangen als het kindje in slaap valt.

Tip: Kijk op Beste Autostoeltje Kopen voor de goedkoopste aanbieders, een Autostoeltje Keuzehulp en de Autostoeltjes Top 10.

Foto: Recaro
Menu :