Tips en informatie voor ouders

Home » » Meccano speelgoed. Na meer dan 115 jaar nog steeds leuk!

Meccano speelgoed. Na meer dan 115 jaar nog steeds leuk!Er is in de speelgoedwinkel maar weinig speelgoed te vinden dat langer bestaat dan het bekende Meccano constructie speelgoed. Al generaties lang worden met boutjes en moertjes Meccano onderdelen aan elkaar gezet. Ook voor de huidige generatie kinderen is het "oude" Meccano nog heel leuk creatief speelgoed.

Meccano geschiedenis

Al in 1901 zag Meccano het levenslicht. De Engelsman Frank Hornby vroeg toen patent aan op zijn constructiespeelgoed Mechanics Made Easy. In 1907 kreeg deze voor het eerst de naam Meccano.
Aanvankelijk werd er in de Meccano speelgoedfabriek in Liverpool verzinkt montagespeelgoed gemaakt.
Inmiddels worden er meer dan 400 verschillende Meccano onderdelen gemaakt in de fabriek die nu in Calais staat. Het Japanse Nikko is sinds 2000 eigenaar van Meccano.


Meccano bouwdozen

Meccano wordt het meest verkocht in Meccano bouwdozen. Deze bouwdozen kunnen simpele werkstukjes bevatten, maar er zijn ook Meccano bouwdozen met zeer complexe bouwwerken. Er zijn ook grote dozen te koop met veel onderdelen en Meccano bouwtekeningen van soms wel vijftig modellen die je met de onderdelen kunt maken.

Populair zijn de radiobestuurbare auto's van Meccano. Deze dien je eerst zelf in elkaar te zetten voor je kunt racen.


Online Meccano kopen

Bij de aanbiedingen van Meccano kun je tegen de laagste prijs het Meccano speelgoed kopen.

Zie ook: Meer speelgoed tips
Menu :