Tips en informatie voor ouders

Home » » Het gemak van een babydrager (draagdoek, buikdrager of rugdrager)

Het gemak van een babydrager (draagdoek, buikdrager of rugdrager)


Een babydrager (buikdrager, rugdrager of draagdoek) is een fijne manier om je baby ergens mee naar toe te nemen. Met een babydrager kun je veel beter uit de voeten dan met een kinderwagen en voor de baby is een babydrager erg plezier. De baby voelt zich namelijk erg geborgen in een babydrager bij mamma of pappa.


Is de baby nog heel klein (jonger dan 60 maanden) dan kan deze gedragen worden in een rekbare draagdoek waarin je de baby heel dicht tegen je aan kunt dragen. Zo'n draagdoek kan al direct na de geboorte worden gebruikt omdat je baby in een heel natuurlijke manier in de draagdoek ligt.

Maar er zijn ook draagdoeken voor oudere baby's. Zelfs tot de peuterleeftijd kunnen kindjes met een sterke geweven draagdoek op de buik worden meegedragen. In een draagzak kan een baby zelfs tot een jaar of vier mee.

Wil je weten welke babydragers erg goed en erg in trek zijn? Kijk dan in de babydrager top vijf. Daar vind je ook alle informatie over de beste babydragers en de beste winkels waar je een buikdrager, draagdoek of rugdrager kunt kopen

Zie ook: Alle baby tips
Menu :