Tips en informatie voor ouders

Home » , » Cybex autostoeltje het best getest in Scandinavië

Cybex autostoeltje het best getest in Scandinavië


Bij een vergelijkende test van autostoeltjes door Testfakta (de Zweedse consumentenbond) en NAF (de Noorse versie van de ANWB) is er een Cybex autostoeltje getest als beste autostoeltje. Opmerkelijk, de Scandinaviërs namen alleen autostoeltjes mee waarbij het kindje naar achteren kijkt. Deze zijn namelijk veel veiliger bij een frontale botsing. Alle andere autostoeltjes waren bij voorbaat afgekeurd.


Gelukkig bleven er nog veel autostoeltjes over. Bijvoorbeeld van Maxi Cosi, Be Safe en Recaro. Het was echter een Cybex autostoeltje die als beste uit de test kwam.
Hier alle informatie over de autostoeltjes test en de winnaar.

Achterwaardse autostoeltjes veel veiliger

Meestal heeft een autostoeltje waarbij het kindje naar achteren kijkt niet de voorkeur van de auto's. Gezellig is ook anders. Maar voor de veiligheid is zo'n achterwaarts autostoeltje veel beter. Bij een frontale botsing zijn de krachten op de nek van het kind namelijk vijf keer minder. Dat kan veel letsel schelen!

Achteruitkijkende autostoeltjes hebben naast het mindere contact met je kindje nog een ander nadeel. Ze vragen meer ruimte dan een autostoeltje waarbij het kind in de rijrichting kijkt. Ook is er minder ruimte voor de benen van het kindje. Dat nadeel neemt toe naarmate het kind groter wordt.

Overigens is er voor het probleem van het gemis aan contact een oplossing. Er zijn speciale spiegels op de markt waarmee je je zoontje of dochter toch in het gezicht kunt kijken.

Zie ook: Meer tips autostoeltjes
Menu :