Tips en informatie voor ouders

Home » » Beste babyfoon. Uitslagen van vergelijkende tests van babyfoons

Beste babyfoon. Uitslagen van vergelijkende tests van babyfoons


De babyfoon is een apparaat dat helemaal met de tijd is meegegaan. De twee doosjes met een draad ertussen van vroeger hebben plaats gemaakt voor moderne babyfoons met video, en soms een van afstand te besturen camera, WiFi en een app. Maar wat is de beste babyfoon. Hier vind je de uitslag van enkele vergelijkende testen van babyfoons.


Organisaties zoals de vergelijkijkingssites, Consumentenbond en babywinkels testten regelmatig babyfoons. De ontwikkelingen gaan snel en de beste babyfoon van nu kan over een jaartje al weer achterhaald zijn. Kijk op testen van babyfoons voor de winnaar van recente babyfoon tests.

Eenvoudig of uitgebreid?

Het is handig om van tevoren je wensen voor wat betreft de babyfoon te overdenken. Je hebt namelijk babyfoons van een paar tientjes maar ook van een paar honderd euro. Wat voor eisen stel jij aan je babyfoon?

Een goedkope babyfoon heeft geen camera. Je hoort dus alleen hetgeen er op de babykamer of kinderkamer gebeurd. Bij sommige van de goedkoopste babyfoons ontbreekt ook de terugspreek-functie. Je hoort het kindje wel, maar kunt niet tegen hem of haar praten. Je zal dus bij onrust naar de kinderkamer toe moeten.

DECT, PMR of WiFi?

Draadloos zijn alle babyfoons tegenwoordig wel. Goedkope babyfoons gebruiken daarvoor DECT. De draadloze techniek die ook door draadloze huistelefoons wordt gebruikt. DECT is een goede techniek voor babyfoons en telefoons want het geeft zelden storing en het geluid klinkt meestal helder. Het bereik is theroretisch 300 meter, maar in de praktijk mag je blij zijn met 100 meter. Voor ouders die 's avonds thuis zitten of een bezoek brengen aan de buren is dat ruim voldoende. Wil je een hoger bereik dan is een babyfoon met PMR (Private Mobile Radio). Dit geluid is minder helder, maar het bereik kan wel oplopen tot 3 kilometer. PMR is dezelfde techniek als door portofoons gebruikt wordt. Het grootste nadeel van een PMR babyfoon is dat deze alleen geluid weergeeft en geen beeld.

Een derde mogelijkheid, die we steeds vaker tegenkomen, is WiFi. Er is dan wel een draadloos netwerk nodig, maar als je deze hebt (en de meeste huishoudens hebben tegenwoordig WiFi) kun je dan wel de babyfoon via internet bedienen. Op smartphone kun je dan overal vandaan een kijkje nemen in de kinderkamer, en de kinderen toespreken via de callback functie.

Alleen geluid of met camera?

Babyfoons met camera zijn tegenwoordig de standaard. Vanaf 5 tientjes koop je deze al, en daarmee zijn de goedkoopste camera-babyfoons niet veel duurder meer dan een gemiddelde babyfoon met alleen geluid.

Een belangrijk verschil bij goedkope babyfoons met camera is de mogelijkheid of je de camera van afstand kunt besturen en of je op de beelden kunt inzoomen. Voor dat laatste is bijvoorbeeld een goede resolutie nodig, want anders zie je alleen pixels.

Andere functies

Andere functies waarop je (als je dat wilt) kunt selecteren zijn de aanwezigheid van bewegingsdetectie en / of geluidsdetectie. De app of ouder-unit van de babyfoon geeft dan een waarschuwing als er respectievelijk beweging of geluid wordt geconstateerd. Verder kun je de aanwezigheid en mogelijkheden van de ouders-unit mee laten wegen. Deze unit is een klein mobiel beeldschermpje waarop je kinderkamer kunt zien en horen. Soms wordt er bij een WiFi-babyfoon geen ouder-unit meegeleverd, Dat scheelt geldt, maar je bent dan wel aangewezen op je smartphone of tablet om de baby / kindje in de gaten te houden. Voor gebruik thuis is een apart handheldje met scherm wel erg plezierig.

Kijk bij de bovenaan genoemde tests voor de beste babyfoons in alle soorten. Of kijk voor meer tips op Beste Babyfoon Kopen. Daar vind je naast de goedkoopste winkels en de babyfoon top 10 ook een keuzehulp waarbij je uit ruim 350 babyfoons je beste babyfoon kunt selecteren.


Zie ook: Meer tips slapen kinderen
Foto: Alecto


Onderwerpen:
Beste babyfoon test consumentenbond en andere testen babyfoons, beste babyfoons uit de test.

Menu :