Tips en informatie voor ouders

Home » » Test autostoeltjes. Wat is het beste autostoeltje?

Test autostoeltjes. Wat is het beste autostoeltje?


Als je een autostoeltje voor je kindje koopt wil je natuurlijk wel zeker weten dat dit kinderstoeltje voor in de auto veilig is. Daarom is het goed te weten dat de ANWB en zijn buitenlandse zusterorganisaties verleden jaar alle belangrijke autostoeltjes getest hebben.


De autostoeltjes konden maximaal vijf sterren halen. De eisen die daaraan gesteld werden waren wel erg streng zodat geen van de autostoeltjes die vijf sterren kon halen. Er waren echter wel 12 autostoeltjes die vier sterren haalden. Deze autostoeltjes waren de veiligste. Een lijst van deze 12 best geteste autostoeltjes is te vinden op TestResults.nl.

Deze als best geteste autostoeltjes waren van bekende merken als Maxi-Cosi, Cybex, Chicco en Römer, maar ook van minder bekende merken. Kijk in bovenstaande lijst voor alle merken, types en leeftijdscategorieën.

Het slechtste autostoeltje

Het is ook handig om te weten welk autostoeltje het slechtst uit de test kwam. Dat autostoeltje moet je zeker niet kopen. Deze twijfelachtige eer kwam de Hauck Varioguard toe. Kijk op TestResults.nl wat er allemaal aan dit autostoeltje mankeert.

Zie ook: Meer tests autostoeltjes
Menu :