Tips en informatie voor ouders

Home » , , » Test: Wat is het beste campingbedje?

Test: Wat is het beste campingbedje?

Met een goed campingbedje kun je de baby overal mee naar toe nemen en laten overnachten. Of je hebt een gezellige avond bij vrienden terwijl de kleine lekker ligt te slapen.


Veel campingbedjes kunnen zelfs als box dienstdoen. Dat is natuurlijk helemaal ideaal als je op reis of op vakantie gaat.

En een goed campingbedje zet je snel en makkelijk op. Soms zelfs in één beweging. Maar wat is een goed campingbedje? Veilig, comfortabel en makkelijk in en uit te klappen? De Consumentenbond heeft campingbedjes getest. Hier de uitslag van deze test en andere testen van campingbedjes.

Bij deze test van campingbedjes werd extra goed gekeken naar het gemak van het klaarzetten en weer opruimen van de bedjes. Hierin zit namelijk nogal wat verschil, en het is belangrijk dat je een campingbedje snel en makkelijk kunt gebruiken. Veel campingbedjes kun je met wat klikken in elkaar zetten, maar er zijn er ook waarbij je eerst een buizenframe in elkaar moet zetten. Dat is wat ons betreft flink uit de tijd!

Let bij de aanschaf van een campingbedje op de volgende punten:
  • Is het bedje makkelijk in en uit te klappen?'
  • Stabliteit campingbedje. Deze mag niet omvallen als het kinder tegen een kant leunt.
  • Heeft het campingbedje zachte hoeken en kunnen de vingers daar niet tussen?
  • Is het bedje in hoogte verstelbaar? Tenminste als je de bodem voor een kleine baby hoger wilt plaatsen zodat je deze er makkkelijk uit kunt pakken. 
  • Zit er een goed matrasje bij? (Als je niet van plan bent deze los te kopen).

Zie ook: Alle tips campingbedje
Menu :