Tips en informatie voor ouders

Home » , » De baby mee in een babydrager

De baby mee in een babydrager


Veel mobieler, maar ook veel gezelliger dan een kinderwagen is een draagdoek of draagzak. Je hebt met zo'n babydrager de baby dicht bij je en hoeft niet te manoeuvreren met een onhandige wagen.


En er is verbazend veel keuze uit buikdragers, rugdragers en heupdragers. Kijk maar in het overzicht van alle babydragers voor meer dan 900 draagzakken, draagdoeken en andere babydragers.

Soorten babydragers

Er zijn verschillende soorten buikdragers.

Buikdrager

Een pasgeboren baby wordt in een buikdrager op de buik gedragen. De baby is dan heel dicht bij mamma of pappa en kan goed in de gaten worden gehouden tijdens het dragen. Baby's vinden een buikdrager zeer aangenaam.Rugdrager

Als het kindje zelfstandig rechtop kan zitten mag het ook in een rugdrager. Naarmate het kind zwaarder wordt zal je daar ook zelf de voorkeur aan gaan geven. De baby op de rug dragen mag dan minder gezellig zijn, het draagt wel een stuk lichter.

Heupdrager

Een alternatief voor de buikdrager en rugdrager is dan de heupdrager. Bij heupdrager heb je de baby ook op de buik, maar het gewicht wordt hierbij voor een groot deel opgevangen door de heupen. Hierdoor kun je veel zwaardere kinderen toch voor de buik dragen. Een goede buikdrager is bruikbaar van pasgeboren baby's tot kinderen van ver boven de 20 kilo.


Veel goede babydragers zijn zowel als buikdrager, rugdrager en heupdrager te gebruiken. Vink in het bovenstaand overzicht met alle babydragers alle drie deze draagwijzen aan en je krijgt deze veelzijdige babydragers.

In bovenstaand overzicht vind je alle babydragers en kun je gericht zoeken naar de voor jou beste babydrager.

Zie ook: Alle tips babyFoto's: Tula
Menu :