Tips en informatie voor ouders

Home » , » Tips matras baby of peuter kopen

Tips matras baby of peuter kopen


Wil je een matras kopen voor het bedje van je baby of peuter? Hier hebben we enkele nuttige tips voor je. Want een goed matras is heel belangrijk voor het kindje.


Tips kopen matras babybedje of peuterbedje

  1. Koop een matras voor een babybedje ook nooit te zacht. De baby mag er niet te ver in wegzakken in verband met wiegendood.
  2. Koop een matras dat precies in het ledikantje past. Dat voorkomt dat de baby met lichaamsdelen tussen het matras en het bedje bekneld kan raken.
  3. Koop een matras van goede kwaliteit. Bij goede online babywinkels is de keuze aan kindermatrasjes heel groot en deze zijn vaak heel aantrekkelijk geprijsd.
  4. De Consumentenbond heeft in 2015 kindermatrassen voor baby en peuter getest. De uitslag van deze kindermatras test vind je op TestResults.nl.
  5. Kies voor een matras van natuurlijke stoffen als katoen of wol. Kunstvezel ademt vee slechter waardoor het kindje het warm kan krijgen.
  6. Ook traagschuim in een materiaal dat slecht ademt. Kies voor een matras met schuim of pocketvering als vulling. Ook latex ademt slecht.
  7. Bij baby's wordt een bedzeiltje sterk afgeraden vanwege het risico op wiegendood. Omdat babymatrasjes wel vies worden is het belangrijk dat je ze kunt wacsen. Kies daarom een matras met een tijk die op 60 graden gewassen kan worden.
Menu :